Τον κατήφορο έχουν πάρει οι τιμές στο ελαιόλαδο μετά την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής.
Για την ώρα η μείωση της τιμής στο ελαιόλαδο παρατηρείται σε επίπεδο παραγωγού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φτάνει στα ράφια του σούπερ μάρκετ και συνεπώς στον καταναλωτή. Για κάτι τέτοιο ευθύνεται το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν περσινά αποθέματα.
Τον κατήφορο έχουν πάρει οι τιμές στο ελαιόλαδο μετά την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής.
Για την ώρα η μείωση της τιμής στο ελαιόλαδο παρατηρείται σε επίπεδο παραγωγού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φτάνει στα ράφια του σούπερ μάρκετ και συνεπώς στον καταναλωτή. Για κάτι τέτοιο ευθύνεται το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν περσινά αποθέματα.
Πιέσεις στις τιμές ασκούν και οι εισαγωγές ελαιολάδου στην Ευρώπη από την Τυνησία και την Τουρκία, η οποία φέτος αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγή της στους 400.000 τόνους, με το προϊόν να φεύγει από τους παραγωγούς ακόμα και στα 3,8 ευρώ το κιλό.
Σε ό,τι αφορά στο χύμα ελληνικό ελαιόλαδο, η τιμή του 17 κιλού τενεκέ κυμαίνεται σήμερα στα 120 ευρώ από 170 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.